O

Isiek

Matko piękna

jak elektrociepłownia

o sercu wielkim

jak płyta chodnikowa

o smutku delikatnym

jak widok zimowych ptaków

 

co przekazałaś mi pocałunkiem

wrażliwość na krzywdę

widzenie świata

przez tęsknotę

i wieczne niespełnienie

 

kocham Cię

i nienawidzę mój Ty Almanzorze

Isiek
Isiek
Wiersz · 7 kwietnia 2019
anonim