Nieliczni

Paweł Lewandowski

Tylko nieliczni się cieszą
pochowani w miejscach rozbieżnych
żyją pełnią
a dla reszty zostaje codzienność robotyki.

 

Oto świat w którym jeden by przeżyć
poćwiartował własne człowieczeństwo
wolny dzień od empatii.

 

Dalej klękajmy bogom
mając krew ludzi na rękach
bóstwa to tylko położenie geograficzne.

 

Oto świat co nas pochłonie ku przestrodze gatunkom pasożytniczym.

Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski
Wiersz · 8 kwietnia 2019
anonim