Centrum

Paweł Lewandowski

Błogosławieństwem jest uśmiech
gdy się rodzisz lub umierasz
a przeskoczysz jakość życia
trzymając się za ręce.


Z bliskimi
którym ufasz
pomimo problemów
opuszczasz wszystkie domysły i bóstwa.


Pełzając pomiędzy środkami zachowawczymi
próbujesz znaleźć właściwy punkt
osobiste miejsce na mapie.


Wciągając przeszłość
starasz się przełączyć


Paląc sobą wszystkich.

 

 

Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski
Wiersz · 11 kwietnia 2019
anonim