Trzy smoki

Konrad Koper

Wielu wchodzi na szczyt świata.

 

Pilnują trzy smoki :

ze złotą łuską,

potwór mający koronę splamioną krwią

i goła chimera posiadająca ciało ludzkie.

 

Na szczyt wejdzie ten, kto niesie krucyfiks i ma zdrowe serce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 11 kwietnia 2019
anonim
  • Konrad Koper
    Mithril- czemu zablokowałeś? Nie było by żadnego rewanżu. – Zmądrzałem !!

    · Zgłoś · 5 lat