Jesteś moim spowiednikiem
gdy palę przekazując Ci fakty
o potrąceniach
śmierci małych istot
i jak morderca krztusi się
od dymu informacji.
Jesteś moim spowiednikiem
zawsze staram się pomóc
wystukuję kod do bramy piekieł
- miejsca docelowe.
Jesteś moim spowiednikiem
gdy klęczę choć nie powinienem
kulę się z środkowym palcem
prosto w Twoje jestestwo.
Jesteś moim spowiednikiem
bo ziemia pode mną od dawna nie śpi.
...zaimek "Ci" ma szerokie zastosowanie - jak często słychać - na grodzkiej
- "tobie", nieakcentowane, brzmi dużo lepiej