Spowiednicy

Paweł Lewandowski

Jesteś moim spowiednikiem
gdy palę przekazując Ci fakty
o potrąceniach
śmierci małych istot
i jak morderca krztusi się
od dymu informacji.


Jesteś moim spowiednikiem
zawsze staram się pomóc
wystukuję kod do bramy piekieł
- miejsca docelowe.


Jesteś moim spowiednikiem
gdy klęczę choć nie powinienem
kulę się z środkowym palcem
prosto w Twoje jestestwo.


Jesteś moim spowiednikiem
bo ziemia pode mną od dawna nie śpi.
 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 2 głosy
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski
Wiersz · 12 kwietnia 2019
anonim
  • Arian
    zrzędzenie

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Paweł Lewandowski

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Mithril
    ...to jest "anaforyczne" stękanie, a nie przekazywanie "czegoś" w sposób zatrzymujący ew. czytelnika

    ...zaimek "Ci" ma szerokie zastosowanie - jak często słychać - na grodzkiej
    - "tobie", nieakcentowane, brzmi dużo lepiej

    · Zgłoś · 5 lat temu