Kresy

Konrad Koper

Łaskawy władca królestwa szlachetnych;

poszerzył państwo, zaciekle walcząc.

 

Teraz dba o kresy,

bardziej niż o stolicę. ( Serce kraju.)

 

Zastanawia się, czy nie przenieść jej bliżej…,

by mieszkańcy nowych ziem; czuli silny puls.

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 14 kwietnia 2019
anonim