Zdrajcy wczorajszego
zapisani w pierwszej linii szwadronu
w miejscach gdzie nie trzeba klęczeć
i ziemia odpoczęła.
Wyspowiadali się w łańcuchach na szyi
we krwi ostatniego dnia
a pasożyty przeżarły światło
- nieistotne zgromadzenia i wiece.
Na stosach tli się błogosławieństwo
nie ma znaczenia której z grup społecznych
wyciągają wachlarz nekrologów
zapisali tam nas
przykryli bagnem bez monet na oczach.
Nie każdy może A więc lepiej stonować
Przychodza do szkół różne buble genetyczne oczekując, że nauczyciel zrobi z nich inteligencję.