spadanie na cztery łapy
nie zawsze jest przyjemne
szukanie myśli tajemne
niewiarygodne
trochę nie modne
staroświeckie
nie raz lepiej być dzieckiem
mieć świat nieodgadniony
nieodkryty
łeb nieraz zryty mieć lepiej
niż udawać kogoś innego
bardziej dorosłego
komu nie brak odwagi
powagi można się nauczyć
to nie trudne
ale chyba nudne
niesamowite
więc myśli ukryte
każdy powinien mieć
schowane
dla własnej samotności
nawet jak kogoś to złości
ktoś domaga się uwagi
niemiło jest spaść
na cztery łapy
bez potłuczenia
mieć czas na samotność
na przemyślenia
o to warto zawalczyć