Literatura

z życiem (wiersz)

Yaro

korytem płynie rzeka 
z wodą płynie życie 

 

ziemia wydaje plony 
człowiek cieszy oko 

 

o przyrodę zadbać trzeba 
zniszczyć łatwej
odbudować trudno

 

kolor zielony nie zawsze bywa trawą 

 

wydrzeć serce wydzierać ponad stan 
nie dbając o jutro

weź tyle ile tobie potrzeba 
nic więcej tak by zdrowo się żyło


zwykle nie jest

 

żyłami płynie krew
czerwona od łez

dusza umiera 
wyciśnięty sok skrapla się 
człowiek wiele musi się nauczyć

 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 15 kwietnia 2019, 20:58
Obrazowy i filozoficzny. 5
przysłano: 15 kwietnia 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca