Literatura

Fuck machine (wiersz)

abc

Pan Putin

jest coraz starszy

to ostatnia chwila aby zatrząść świat

w posadach

 

Jego bryłę pchnąć na nowe tory

zrealizować sen o potędze

obedrzeć drzewo z kory

 

Nie trzeba odwlekać

nieuniknionego

później może być klęska

przydarzyć się choroba

Parkinsona

i drżeć lewa ręka

jak u pana Wilka w owczarni

mężowi opatrzności

Hitlerowi

 

Kto będzie walczył na frontach

trzeciej wojny światowej?

no kto czy ten oddział

geriatryczny współczesnej europy

domagający się

dla siebie eutanazji

 

Jak zwykle w szeregi

zwartych hufców staną młodzi

pod chorągwią św. Jerzego

pogromcy smoka Diplodoka

przywrócą zmurzynionej kulturze

pierwotny blask

 

„Nie będą Murzyni i Metysi

wymacywać dziewcząt

ostatnie umocnienia

ostatnie forty ostatnie Zygfryd-linie

wzgórza piersi i bioder”

 

Mezalians by te czarne małpy

w białych kaskach tak sobie poczynały

pisał lewicowy poeta

Tadeusz Borowski

 

To było grubo przed Legia Pany!

Nocnymi Wilkami MC Polska

„Drogami Zwycięstwa”

 


niczego sobie+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 18 kwietnia 2019, 06:05
...świat - poczynając od sieci - się socjopatyzuje
- anonimowość ugruntowuje prymitywne zachowania zgarbionych i tchórzliwych jednostek przed komputerem

- a ew. wojna? Jakie to ma znaczenie? Po wielkim "bum" kamieni nie zabraknie
Konrad Koper 18 kwietnia 2019, 07:51
Litości !
Arian
Arian 18 kwietnia 2019, 08:15
najbardziej zgarbioną i tchorzliwa jednostką jest tutaj ten zgarbiony troll w czerwonym
abc
abc 18 kwietnia 2019, 09:16
Hej! ramię do ramienia! spólnymi łańcuchy
Opaszmy ziemskie kolisko!
Zestrzelmy myśli w jedno ognisko
I w jedno ognisko duchy!...
Dalej, bryło, z posad świata!
Nowymi cię pchniemy tory,
Aż opleśniałej zbywszy się kory,
Zielone przypomnisz lata.
Mithril
Mithril 18 kwietnia 2019, 15:22
"Arian
Arian zgłoś najbardziej zgarbioną i tchorzliwa jednostką jest tutaj ten zgarbiony troll w czerwonym"
przysłano: 18 kwietnia 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca