Literatura

Domysły na temat kobiety cudzołożnej (wiersz)

Piotr Pietrzak

 

O czym myślała kobieta cudzołożna
 
Gdy
 
Wśród zakurzonych
Raniących obojętnością
Zaschłych kamieni
Wstydem leżała
Przybita
 
Gdy
 
Równy jej podniósł rękę
Równy lecz stojący wyżej
I ten sam kamień
Miał S P R A W I D L I W I E pchnąć
W nią
 
Gdy
 
S P R A W I E D L I W Y cofnął mu dłoń
Zwykłym słowem
Patrząc w głębię morza
 
Gdy 
 
W Y B A C Z Y Ł 

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 kwietnia 2019 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca