Literatura

Zapomnienie ostatniego sezonu (wiersz)

Paweł Lewandowski

Gdy zimą w ciemności porusza się
gęstwina zmartwień i strachu
przybędą oni
ubrani w kolorze śmierci i zapomnienia.


Czas na ostatnie wiece światła
i budowę szklanych domostw
w których tli się nadzieja
- siła naszego jestestwa.


Koniec powinien nieść oczyszczenie
z grzechów których nie ma
i tych połączonych z nami
na krzyżach herbach i sztandarach


Oni nie będą patrzeć
całują się jedynie z zapomnieniem
mroźnym natarciem umarłych.


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski 25 kwietnia 2019, 08:14
inspirowane grą o tron :), możecie mnie zje*** :)
Konrad Koper 25 kwietnia 2019, 10:26
Mocny, obrazowy…
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski 27 kwietnia 2019, 05:35
dzięki ! oglądasz ten serial? czytałeś sagę ?
przysłano: 25 kwietnia 2019 (historia)

Inne teksty autora

to świat memów i gifów
Paweł Lewandowski
Zaraza
Paweł Lewandowski
Podaj mi dłoń
Paweł Lewandowski
Spotkanie
Paweł Lewandowski
Ściany
Paweł Lewandowski
Mówisz, że człowiek
Paweł Lewandowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca