Literatura

szkoła a ja strajkuję (wiersz)

Yaro

mam maturę i studia niektóre
dużo wiem mało chcę 
do pracy nie zaciągniesz mnie 
piwo żłopać chlać noc i dzień 
taki ze mnie leń 

 

co zrobić gdy ja jestem
chłopak taki wolę
piwo niż buraki 
buziaka sprzedasz mi 
ja jak zwykle wywinę się 
bo dziś to nie mój dzień 

 

życie szkołą jest 
lecz ja nie odrabiam lekcji 
nie wiem co jest co wydarzy się 
w przyszłości będę marynarzem słodkich wód 
będę pływać jak śledź do zagrychy 

 

co zrobić gdy ja jestem
chłopak taki wolę
piwo niż buraki 
buziaka sprzedasz mi 
ja jak zwykle wywinę się 
bo dziś to nie mój dzień

 


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 27 kwietnia 2019, 13:26
To wiemy z dziennika…
Yaro
Yaro 27 kwietnia 2019, 16:48
to jest piosenka
przysłano: 26 kwietnia 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca