człowiek nie świnia
do wszystkiego
przywyknie
dobrze płynął czas
na wschód od Edenu
człowiek pod węży namową
spekulował pragnąc wiele
myślał pragmatycznie
co stało się błędem
wolna wola tego nam nie potrzeba
lecz dzięki niej jesteśmy wolni
ptaki na wietrze
zatrute serce
głodne oczy
nic więcej
prócz tego by chwytać więcej
co raz więcej
we krwi ręce
życie na dłoni
w hierarchii odnaleźć miejsce
w szeregu stanąć
w niewoli śmierci