Nie odbieraj

Paweł Lewandowski

Opuszczone lekko drzwi jaźni
zmagają się z domysłami
a tli się nadzieja
matka powstania osobowości
 

w walkach toczonych o sukces i radość
składamy hołd jej potędze.
 

Oponenci to siła która ją odbiera
i ludzie tym ubrani
w wyidealizowanych pałacach
tam wszystko pod ich krój
 

Ten byt samoistny jako jedyny daje nie zabierając nic

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski
Wiersz · 30 kwietnia 2019
anonim