Literatura

Nie odbieraj (wiersz)

Paweł Lewandowski

Opuszczone lekko drzwi jaźni
zmagają się z domysłami
a tli się nadzieja
matka powstania osobowości
 

w walkach toczonych o sukces i radość
składamy hołd jej potędze.
 

Oponenci to siła która ją odbiera
i ludzie tym ubrani
w wyidealizowanych pałacach
tam wszystko pod ich krój
 

Ten byt samoistny jako jedyny daje nie zabierając nic


niczego sobie 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 30 kwietnia 2019, 13:20
Bardzo ciekawa metaforyka !!
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski 30 kwietnia 2019, 13:56
Dzięki ;)
Mithril
Mithril 30 kwietnia 2019, 19:46
...patetyczny nakolannizm
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski 1 maja 2019, 12:21
opuszczone drzwi
zmagają się z domysłami
w nadziei matce powstania


tylko tyle dla mnie
przysłano: 30 kwietnia 2019 (historia)

Inne teksty autora

to świat memów i gifów
Paweł Lewandowski
Zaraza
Paweł Lewandowski
Podaj mi dłoń
Paweł Lewandowski
Spotkanie
Paweł Lewandowski
Ściany
Paweł Lewandowski
Mówisz, że człowiek
Paweł Lewandowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca