Literatura

Igrzyska (wiersz)

Paweł Lewandowski

Śpij kochanie nocą zakaźną
ona otuli swoim zwątpieniem
zarazi zobojętnieniem
przyszłych lat kawą mroźną


Śpij kochanie i oddal się w potoki
płyną niewiedzą umarłych wspomnień
mimo że świat wcale nas nie kopie
sen o bogactwie liczy się tyle co smoki


Latają w jaźni bohaterów tego widowiska
zwanego absolutem
on w kształcie śmierci igrzyska
miłość cierniowym drutem


niczego sobie 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 2 maja 2019, 21:03
Logiczny i kunsztowny !
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski 3 maja 2019, 05:32
Dzięki, jego pierwotna wersja była słaba więc trochu przerobiłem...
Mithril
Mithril 4 maja 2019, 12:59
...taaaa

"mimo że świat w cale nas nie kopie"

- niech podlir jednak uważa na "cale" razem ze swoim obiektem
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski 6 maja 2019, 07:46
rzeczywiście, sorki.
przysłano: 2 maja 2019 (historia)

Inne teksty autora

to świat memów i gifów
Paweł Lewandowski
Zaraza
Paweł Lewandowski
Podaj mi dłoń
Paweł Lewandowski
Spotkanie
Paweł Lewandowski
Ściany
Paweł Lewandowski
Mówisz, że człowiek
Paweł Lewandowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca