Literatura

przedsen (wiersz)

khami

czuję się źle
tętni mi łeb
muszę podtrzymywać czaszkę
bo spadnie
i rotrzaska się o poduszkę

wokoło bałagan, który mnie denerwuje
ale sama go robię
resztka kakao przyschła do kubka
gazety się rozgościły za bardzo
rzeczy, sprawy mnie otaczają
nienawidzę ich w tym bałaganie

wolałabym, żeby był porządek
i wszystko poukładane
w pokoju i w głowie
myśli na odpowiednich półkach
natchnienie w szufladzie
papierki plączą się w głowie
ubrania wiszą w pamięci

ma być wszystko dobrze
-Jak się czujesz?
-Dobrze, dziękuję.

ale nie. nie. nie.
nie jest dobrze
tylko co jest źle?
nie widzę tego i boli mnie ta ślepota

muszę się chyba przespać.

niczego sobie+ 30 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Brodacz 1 kwietnia 2002, 14:56
bardzo dobry wiersz,moje zastrzeżenia:
myśli na odpowiednich półkach to brzmi banalnie; proponuje myśli na wieszakach-
łączyłoby się przez symetrie z wersem
ubrania wiszą w pamięci; po za tym zwrotka ma być wszystko dobrze wyraźnie odbiega rytmicznie od wcześniejszych.
przysłano: 12 stycznia 2002

Inne teksty autora

*** A. ***
khami
pomóż
khami

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca