w myślach zostały ślady Golgoty
i oczy
pełne kolorów motyli
i kwiatów
szukaj
ścieżek nowego lotu
w tamtym
ciemnym kolczastym gaju
ptasie móżdżki śpiewały
bębny grały
i bas
a - ty
gładziłeś
tropy kamiennych dróg
było
dwa razy ta sama klasa i język polski
zadusił Asa
do dziś pamięta tamte tortury
koszmaru lot
musisz być szczurkiem
jak - nie
za płot
taki świat - z przed pół wieku
szarpana głowa
dziurawa łata i ucz się ucz
zburzone mury zamiata czas
i może
poruszy te głazy
wstań
zaśpiewaj głośno
dźwigałeś - już tyle razy