klasa
słowo
gest i pika serce bose
wiesz
to nie pies łasy na zabawki
tylko głębia pełna łaski
oko czuje
czeka
drży
tylko
w sercu ziarna maku
wyścieliły całą szosę asfaltową
czarną
masą
tam - mierzyłeś
tam szukałeś pięknych róż
marzeniami serce rosło
wznosił
duch
już nie widać czarnych kotów
tu jest miejsce
czar odlotów
tylko
boki ścielą mgły
odstaw
odsuń to myślenie
czas
przynosi
odrodzenie