Klejnot

Konrad Koper

     

Marzę o klejnocie ;

o przedziwnym kształcie,

który ma kolory

całego wszechświata.

Jest on twardy, mocny …

 

Pragnę go obracać

i trzymać przy sercu.

Chcę przez klejnot patrzeć

na świat rzeczywisty

i wykreowany.

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 8 maja 2019
anonim
  • Yaro
    na świat rzeczywisty
    i wykręcony na lewą stronę

    · Zgłoś · 5 lat