Fałsz

Konrad Koper

Drodzy wierszokleci.

Mam „ piękny głos”.

 

Pocisk ze słów leci.

- Staje każdy włos.

 

Gdybym o sobie dobrze powiedział,

urósł by mi nos,

długi na cały literacki dział.

 

Jestem na poetyckiej estradzie.

Mierzę trzy cale.

Wielu nie widzi mnie wcale,

ponieważ krasnali stoliczek się podział.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 8 maja 2019
anonim