Drodzy wierszokleci.
Mam „ piękny głos”.
Pocisk ze słów leci.
- Staje każdy włos.
Gdybym o sobie dobrze powiedział,
urósł by mi nos,
długi na cały literacki dział.
Jestem na poetyckiej estradzie.
Mierzę trzy cale.
Wielu nie widzi mnie wcale,
ponieważ krasnali stoliczek się podział.