Syzyfowa praca

Konrad Koper

Syzyf wysoko Ziemię wtacza.

 

Lecz sił mu nie starcza.

Z pewnego toru zbacza.

Chwieje się.

 

(Nieszczęść już wystarcza.)

Ziemia do piekieł się stacza.

 

Potem on znów ją wtacza…

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 9 maja 2019
anonim