O nas ( Ziemia)

Konrad Koper

Świat trwa kosmiczną dobę,

a my ułamek sekundy.

Wśród dużych pochodni,

ziemia przybrała postać szarego ziarenka.

Zaistnieliśmy dzięki zbiegu okoliczności.

 

Choć wiemy, że nie jesteśmy pępkiem świata,

czujemy się wciąż dość pewnie.

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 11 maja 2019
anonim
  • Yaro
    ciekawe przemyślenia

    · Zgłoś · 5 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    niepodobna prawie
    "dość pewnie " podoba mi się, wszystko tłumaczy, wiedzieć ale nie rozumieć

    · Zgłoś · 5 lat