Byliśmy

Tomek Katner

byliśmy kiedyś jak ptaki

rozpościeraliśmy skrzydła

ktoś je złamał więc spadłem

ktoś mnie zamknął wśród bydła.

       byliśmy kiedyś jak bracia

       wspólny cel, wspólne boje

       byliśmy kiedyś lecz dzisiaj 

       sam jak kołek tu stoję.

byliśmy kiedyś jak ludzie

skłonni stać ramię w ramię

byliśmy… Niestety teraz

czas już na pożegnanie

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 2 głosy
Tomek Katner
Tomek Katner
Wiersz · 18 maja 2019
anonim
  • Yaro
    Wszystko się zmienia ale bądź sobą ...to najważniejsze mnie nawet choroba nie zmieniła ciągnę naprzód ile mogę...

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Konrad Koper
    Żadne przesłanie !

    · Zgłoś · 5 lat temu