Literatura

Byliśmy (wiersz)

Tomek Katner

byliśmy kiedyś jak ptaki

rozpościeraliśmy skrzydła

ktoś je złamał więc spadłem

ktoś mnie zamknął wśród bydła.

       byliśmy kiedyś jak bracia

       wspólny cel, wspólne boje

       byliśmy kiedyś lecz dzisiaj 

       sam jak kołek tu stoję.

byliśmy kiedyś jak ludzie

skłonni stać ramię w ramię

byliśmy… Niestety teraz

czas już na pożegnanie

 

 


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 18 maja 2019, 21:52
Żadne przesłanie !
Yaro
Yaro 20 maja 2019, 17:13
Wszystko się zmienia ale bądź sobą ...to najważniejsze mnie nawet choroba nie zmieniła ciągnę naprzód ile mogę...
przysłano: 18 maja 2019 (historia)

Inne teksty autora

Milion rzeczy
Tomek Katner
Dwie historie
Tomek Katner
dobranoc
Tomek Katner
Przed świtem
Tomek Katner
Zachwycony
Tomek Katner
nie jestem
Tomek Katner
miłość, on, ona
Tomek Katner
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca