znajdzie
już - szuka nici blisko
i tam - daleko
wysoko
na pustej grzędzie wyszyje tło
najbliższe pola przykryły pajęcze zwoje
tu nie masz nic i tamto
nie twoje
dla nich nie
dla nich nie
Wysoki Sądzie - słyszałeś
ciemność i mgła
zatkało
masz góry
i spadaj
Oni - to kto
i jak dalej
sen rzuci szyny
widać kruszyny i będzie chleb
uśmiech powróci
przecież nie kiep
nie leń
ryje i mruczy czasami śpiewa
szuka w oddali błękitu nieba
odnajdzie
przytuli przyjazną dłoń
słodyczą doprawi
odstawi
zmąconą toń
20 maj 2019 r