Widmo Brockenu

Konrad Koper

Czterech na „ Widmo Brockenu” uwagę zwróciło.

Wszystkich zjawisko zachwyciło.

 

Trzech z osobna;

świętą glorią Bóg zaznaczył ?

- Fizyk pyszałkom wytłumaczył,

skąd wzięła się mgiełka ozdobna.

 

Lekcje w życiu wzięli

- wiele zrozumieli…

 

 

Oceń ten tekst
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 24 maja 2019
anonim