Zdarzenie …

Konrad Koper

W bibliotece na półce

stoi figurka w majestacie.

Przegląda się w lustrze- „bystrze”.

( Ją podziwiacie.)

 

Miedziany żołnierzyk spada.

Tłucze się i zwierciadło zbija.

( Dziurę też wybija.)

Pył na książkach osiada…

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 24 maja 2019
anonim