coś chcę

Lucky Person

więcej może nie być 

bo to co jest może być tez końcem rzeczy

który teraz nazywany nieszczęściem

tak naprawdę czyni szczęśliwym

a przekór i pycha sprawia

że mówisz mu- chcę więcej

 

i co, że zaboli prawda

bo sól w oku

pieprzyć niewielkie niedociągnięcia

niedoskonałość ciała

nienasycenie

jeżeli wszystkie punkty styczne

dotykają powierzchni o złych wrażeniach

po fałszywie nazwanych wyobraźniach

 

jest może takie szczęście

o którym powiemy więcej nie trzeba

jest może taka mądrość w odczycie

chociaż nie wiem

nie widzę, nie wierzę

nie umiem i nie chcę

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Lucky Person
Lucky Person
Wiersz · 24 maja 2019
anonim