więcej może nie być
bo to co jest może być tez końcem rzeczy
który teraz nazywany nieszczęściem
tak naprawdę czyni szczęśliwym
a przekór i pycha sprawia
że mówisz mu- chcę więcej
i co, że zaboli prawda
bo sól w oku
pieprzyć niewielkie niedociągnięcia
niedoskonałość ciała
nienasycenie
jeżeli wszystkie punkty styczne
dotykają powierzchni o złych wrażeniach
po fałszywie nazwanych wyobraźniach
jest może takie szczęście
o którym powiemy więcej nie trzeba
jest może taka mądrość w odczycie
chociaż nie wiem
nie widzę, nie wierzę
nie umiem i nie chcę