Poezja

Konrad Koper

Natura założyła z kwiatów suknie.

Ptaki śpiewają cudnie.

Tajemnice kryją niektóre studnie.

Łasica ubrana jest pięknie.

 

Biała jak mleko jest brzoza.

Lisy są sprytne,

a mrówki są jak żołnierze bitne.

Odmienna jest ludzka proza.

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 29 maja 2019
anonim