królowie świata

Jacek JacoM Michalski

stare demony

i wiem że będzie źle

pycha wstaje w prostakach

zamiast myśli nad myślą

zaciśnięte pięści

 

silni wobec słabych

słabi wobec prawdy

stają tłumnie przeciwko

butni jak robaki na truchle

za grosze oddają wolność

której nigdy nie mieli

 

nic ich przed nimi nie obroni

gdy nimi mają być wszyscy

a nikt sobą

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 30 maja 2019
anonim