posłuchaj

Irena Świerżyńska

bywało

śpiewanie na zawołanie

było - pomocy

nie mogę spać

i bieg

od ściany do ściany 

i barany 

setki

i kolej pędzi daleko

 

było

tobie i  tobie

i twoje myśli prześwietlone

przygładzone

słodki sok

 

jutro 

gorzko  gryzie bok

cicho

pusto i grają szmery

mysia norka i bariery

bas i stop

raz i dwa

 

święto wielkie i szara mgła

zasłonę ścieli

 

i po niedzieli

 drapie

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 30 maja 2019
anonim