Literatura

halloween (wiersz)

Jacek JacoM Michalski

ten kraj okupuje sam siebie

programista pisze łupieżem

o honorze i dumie

wronom które szukają błyskotek

 

ikony odbite w ekranach

krzywią się i kruszą

za płotem na ogłoszenie

czeka godzina policyjna

 

swastyka z sierpem

próbują nagiąć grawitację

w upadłym samolocie

a dzieci lepszego boga

tłuką krzyżami psy


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
sókra
sókra 31 maja 2019, 13:24
Co ty możesz wiedzieć o łupierzu, jesteś tak samą ciemną istotą, jak te wrony kruki
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski 1 czerwca 2019, 21:21
Może i jestem ciemną istotą ale nie ciemniakiem :-)
a przynajmniej taka mam nadzieję
przysłano: 31 maja 2019 (historia)

Inne teksty autora

padłe szczury
Jacek JacoM Michalski
pchły i bierki
Jacek JacoM Michalski
skraje
Jacek JacoM Michalski
irokez
Jacek JacoM Michalski
za dymka
Jacek JacoM Michalski
lobektomia
Jacek JacoM Michalski
Żuławy
Jacek JacoM Michalski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca