tamto życie

Irena Świerżyńska

oczy szeroko otwarte

szukają skrzydeł i lotu

 

serce 

szczelnie zamknięte

odstawi komnaty za płoty

 

poszuka w puszczy  głębokiej

pełnego raju i kwiatów

 

obrazy zostaną w pamięci

ten - piękny z ramą bogatą

i ten żywy 

zły

 

idę

 

odnajdę świat bliski

byt prosty

natura  -  dobra prawdziwa 

 

garnitur

to - sierść i kły

 

to - moje

pomagam

 

pomogą

 

 2 czerwiec 2019 r

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 2 czerwca 2019
anonim