Literatura

urzekła mnie twarz (wiersz)

Yaro

pragniesz
tego co nie ma znaczenia
jak cienie
 demony  wirtualnego pół świata

 

brniecie w odchodach

 nazywacie się karmą
wasza historia miesza się z celem istnienia

czerwone czarne niebieskie 

gwiazdy wokoło 

 

życie sprawia wam ból 
narkotykiem leczycie wyobraźnię 
chorą od nienawiści
urzeka mnie wasza historia
sensu w niej nie ma

a ni drugiego dna

 

twarze płoną jak zorze 
złym wzrokiem
zabijacie życie

dla własnych celów

wznosicie się ponad szczyt 

 

przyjemnością leżeć okrakiem
chwytać przyjemności 
 niebo z ptakiem

 

nie widzieć bliźniego
zabić bezbronne nagie spojrzenia
jak ten świat schodzić na antypody 
zło karmi się wami 
mieszkacie w bramach piekieł

klątwa nad ziemią 

 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 2 czerwca 2019, 15:19
Mam dylemat z oceną. 5-
przysłano: 2 czerwca 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca