czas szarugi na szczęście już minął
dusza spokojna
oddycha
myśli - nie wracaj
zostały wióry i białe plamy
i serce z workiem pokory
szukaj świeżego jasnego lotu
z perłami
dziś
i w poezji czasami dziura
i wiatr porywa krople pokory
może - została i lata
w szatach barana i osła
chwila - wrzuć luz
zatrzymaj kopyta i rogi
zapukaj
ciepłem
7 czerwiec 2019 r
... pokora to ulubiony kompleks samozwańczych pasterzy
dyżurny ,,krytyk" pozbawiony samokrytyki, który wrzuca fatalne gnioty ekshibicjonistyczne pod hasłem wierszy
dyżurny ,,krytyk" pozbawiony samokrytyki, który wrzuca fatalne gnioty ekshibicjonistyczne pod hasłem wierszy"
Widać kto tu jest samozwańczym pasterzem i pilnuje ( swojego ) porządku.