ludzie jak rzeka

Yaro

ludzie jak rzeka 
człowiek nie widzi człowieka 

 

płynie z prądem   
obmywa kamienie 

 

przynosi ulgę w upalny dzień
ugasi pragnienie gdy w gardle Sahara

 

woda mętną bywa 
oczyszcza daje życie 
żywioł zabija 

 

stopami lekko dotyka dna 
nie zapada się wypływa 
na powierzchnię jak prawda 

 

której nie ukryjesz nie zabierzesz ze sobą 
odpłyniesz na drugi brzeg

 

ludzie są ludzie byli 
różni od siebie 

 

jestem człowiekiem 
ciężko być dobrym 

 

łatwiej stać się tym złym 
większy komfort 

 

wybrałem drogę w trudzie wlecze się ze mną dzień

ciężko

Yaro
Yaro
Wiersz · 7 czerwca 2019
anonim
  • Mithril
    ...kocopołów ciąg dalszy - z "poezją" to ma tyle wspólnego, co dziura z dziurawcem

    · Zgłoś · 5 lat
  • Yaro
    mam to daleko w wielkim D....

    · Zgłoś · 5 lat
  • Konrad Koper
    Podoba mi się abstrakcyjne pojęcie 4+. Zajrzyj do mnie.

    · Zgłoś · 5 lat
  • Mithril
    "Yaro dzisiaj, 17:05 zgłoś mam to daleko w wielkim D...."

    ...jak wszystkie sugestie, oceny i wartościowe komentarze na innym portalu - wiedza jest dla ciebie bardzo bolesnym doświadczeniem, którego nie jesteś w stanie przyswoić, dlatego, co tekst to regres, jest twoim drugim nick`iem

    · Zgłoś · 5 lat
  • Yaro
    co to jest lub kto tak zwany kocopoł , bo nie wiem obca inteligencjo ?

    · Zgłoś · 5 lat
  • Arian
    no proszę, i jakie mondre porównanie...
    ...akurat jego ,,poezja" składa się z samych kocopołów udających poezję

    chodzący deficyt z kompleksem mentora

    · Zgłoś · 5 lat