Baśń

Konrad Koper

Za górami, za lasami

niedaleko krańca świata mieszka syn słońca.

 

Swego królestwa strzeże,

karierowiczów do siebie nie bierze.

( Często ich karze.)

 

Nie można stamtąd wrócić.

(Władca może każdego w kamień obrócić.)

 

Złoty ptak niesie dobrą wieść,

radzi własny ogień rozniecić,

pokornym oddaje cześć.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 10 czerwca 2019
anonim