do przyjaciela

Lucky Person

nie wiem dlaczego czasem

tak nie bardzo jesteś

niby nie słowa nas czynią

ale milczenie zabija

 

warto się przekonać

ile znaczymy dla siebie

bez płynącego w nas ginu

 

masz problemy

ja mam problemy

ktoś powie że banał

a przecież w banałach

jest życie

 

nie wyciągnę cię do życia

jeśli porwie cię samobójcza tęsknota

zadzwonię wtedy do twoich dzieci

posprzątam po tobie twoje życie

i spłacę tych kilka stów

nie będę czekał aż postawią ci grób

zostawię siebie pod grobem

 

żyj.

Lucky Person
Lucky Person
Wiersz · 10 czerwca 2019
anonim