Taniec

Konrad Koper

Bóg gra na strunach.

 

Piękną muzyką

obdarzają nas :

pulsary, gwiazdy,

„pył”, czarne dziury…

 

Wszyscy tańczymy :

śmiele, przedziwnie,

pięknie w koło…

- Dla Boga, świata.

 

Życie jest tańcem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 14 czerwca 2019
anonim
  • Yaro
    taniec to pierwszy krok do rozpusty .pamiętaj...

    · Zgłoś · 5 lat temu