Mówisz, że człowiek

Paweł Lewandowski

Mówisz że wierzysz w siebie
wiatr co Cię niesie
żal rozkładający na atomy
w miłość co byle chwilą zdaje się być
pożre ją strach.

 

Mówisz wszystkiemu naprzeciw
strzelając w kark bóstwom
lecz czy znajdziesz cień człowieka
który jak niegdyś potrafił śnić nadzieją
może to okowy dystansu wobec siebie.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski
Wiersz · 19 czerwca 2019
anonim