chcesz dobrze
po - co
źle
biegasz
szukasz nie tylko do chleba
trzeba jeszcze i oko napełnić lotem
i tu drabina wysoka
pąki czekają
może - pokropisz centem
czy złotem
masz - dasz
ile zostanie
jak - drugie śmiga i swoje plony sam chrupie
i resztę ma głęboko
w du...
i pie - je
nie moja bajka
tańcz
to twoje zmartwienie
czy - syte
wesołe czy smutne
i kury
i jajka