miało być pięknie

Irena Świerżyńska

chcesz dobrze

po - co 

źle

 

biegasz

szukasz  nie tylko do chleba

trzeba jeszcze i oko napełnić lotem

i tu drabina wysoka

 

pąki  czekają 

może  - pokropisz centem 

czy złotem 

 

masz - dasz

 

ile  zostanie 

jak  -  drugie śmiga i swoje plony sam chrupie

i resztę ma głęboko

   w du...  

         i pie - je 

        nie moja bajka

tańcz

 

to twoje zmartwienie

czy  - syte

wesołe czy smutne

i kury

i jajka

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny+ 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 21 czerwca 2019
anonim