wiersz dojrzewający

Grzesiek z nick-ąd

 

Zobacz, poziomki więdną
jakby ciepła za dużo,
a tobie wszystko jedno
gdy łzy się chmurzą.

Truskawki już przejrzały,
opadły w gąsior z winem,
ty pytasz się nieśmiało
czy jeszcze żyję...

Poczekaj na maliny,
gdy lipiec sokiem pęknie
szczęściem się załzawimy...
I uwierz we mnie.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 23 czerwca 2019
anonim