litania podstarzałych onanistów

Grzesiek z nick-ąd

Wszystko do buzi a nic do rączki, 
ech te dzisiejsze dziewczyny: 
zjadły truskawki, zjadły poziomki 
i jeszcze zjedzą maliny!

Człowiek codziennie musi się trudzić, 
czy święto to czy nie święto... 
Wszystko do rączki a nic do buzi, 
bo żebra wciąż nie wyjęto.

Panie, mój panie, władco ogrodów 
rano, wieczorem lub nocą 
daj mi na starość, tak jak za młodu, 
spróbować świeżych owoców.

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 24 czerwca 2019
anonim