litania podstarzałych onanistów

Grzesiek z nick-ąd

Wszystko do buzi a nic do rączki, 
ech te dzisiejsze dziewczyny: 
zjadły truskawki, zjadły poziomki 
i jeszcze zjedzą maliny!

Człowiek codziennie musi się trudzić, 
czy święto to czy nie święto... 
Wszystko do rączki a nic do buzi, 
bo żebra wciąż nie wyjęto.

Panie, mój panie, władco ogrodów 
rano, wieczorem lub nocą 
daj mi na starość, tak jak za młodu, 
spróbować świeżych owoców.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 24 czerwca 2019
anonim